lördag 31 oktober 2009

fredag 30 oktober 2009

Heliga familjen, del 1000 (Eller: Jag är vidrig att leva med just nu)

För er som har läst den här bloggen ett tag kanske tycker jag är tjatig. Men för mig är den föreställningen som... jag höll på att säga barn, men det är den verkligen inte, men som en liten... pärla som förändrade min karriär när jag var på den absoluta förnedringsbotten av trubadurskapet.

Jag är mycket stolt att jag inte bara har skrivit allting själv och agerar helt själv, utan att jag även regisserat helt på egen hand. Manus, regi, medverkan tycker jag är coolt på riktigt. Och mottagandet har ju överträffat alla förväntningar.

Men som inte det var nog bestämde jag mig även för att producera den själv och sätta upp den på Södra teaterns Kägelbana i höst. Jag lobbade som fan i våras och var överlycklig när det gick igenom och vi bestämde 6 föreställningar i höst. Samma natt vaknade jag upp och kände:

Vad fan har jag gjort?!
Vem fan tror jag att jag är?! 6 föreställningar?! På Kägelbanan?! Hur fan ska jag få dit så mycket människor?!

Sen dess har jag vaknat så ungefär en gång per natt och går ständigt omkring med en klump i magen. Att vara konstnärligt huvudansvarig är för mig en baggis jämfört med att chefa över produktionen.

Det här är nåt helt annat än att åka runt till olika teaterföreningar som tar allt ansvar förutom innehållet.

Det är klart kombon är väl inte så lyckad heller. Att ha en nervös egotrippad artist i sig som undrar hur i helvete producenten ska få dit folk samtidigt som producenten undrar varför den egotrippade artisten inte skriver nytt material och repar. Och tillsammans har artisten och producenten idag suttit i en handlingsförlamad ring och hållit varandras händer i nervös skräck och vånda. (Inte blev det bättre av att jag fick den senaste biljettstatistiken...)

Jag tänker inte på så mycket annat just nu. Därför blir det inte så mycket bloggat heller. Ber om ursäkt för det, men kommer igen.

Vill du veta mer? Klicka här.

torsdag 29 oktober 2009

Är inte skadeglad idag

... för om 1-2 veckor kan vi också vara där nere i källaren.

Så till dess:

Stackars Hammarbyare, jag lider verkligen med er.
..

tisdag 27 oktober 2009

Påminnelse

Vi läser väl fortfarande den här bloggen kära vänner, så att vi får lite distans till det vi kallar livet...?

Stockbymania

Ikväll sprang jag 8,72 km på 54:59 typ (således mediokra 6:18/km) och varför måste jag alltid ha nånting rött på mig när jag springer undrar ni, jag vet inte svarar jag, men efter exakt 7,48 km blev jag panikhungrig och i samma ögonblick fick jag skoskav, jag har i några dagar tänkt att jag måste klippa tånaglarna, men glömt/skitit i och det straffades jag av idag så nu har jag sjukt blå blåtå och när jag blev hungrig tryckte jag i mig åtta dextrosol och hade jag inte haft några så hade jag svimmat på sista varvet, jag kan inte sånt där men jag måste va nära diabetiker för blodsockerfallen känns som patologiska blodsockerfall när dom kommer för dom kommer så sinnessjukt fort, på mindre än en minut måste blodsockerhalten regleras annars är jag körd, dessutom lyssnade jag på Lars Winnerbäck medan jag sprang och jag har aldrig fattat honom men han är ju faktiskt bra på riktigt när han är bra och patetisk på riktigt när han är patetisk men det är ju skitsamma bara man är på riktigt tycker jag.

måndag 26 oktober 2009

Aftonbladet

... är lite sura och revanschsugna på Expressen för Guillou-grejen så dom grävde fram det här superscoopet!

lördag 24 oktober 2009

Till alla fotbollsspelare i DIF

Ojojoj, två (2) man utvisade och seger med 2-1. Jag har aldrig sett 8 man kämpa så mycket. En riktigt klassisk bragdmatch och inget annat.

Tack!!!

Och jag hoppas att ni kände medgångssupporterns enorma stöd när han låg i fosterställning på vardagsrumsmattan sista tjugo.

Jag spyr av nervositet

Bajen åker ur i år

Hahaha, jävla sopor, rätt åt er så dryga ni var för några år sen när ni vann guld! Hahaha, oj vad skönt - Superettan väntar på Bajen!!!

fredag 23 oktober 2009

Tävling - Premiärbiljetter

Lör 7 nov kl 15:00 har jag premiär på Heliga familjen på Södra Teaterns Kägelbana i Stockholm

Nu kan du vinna biljetter!

Det enda du behöver göra är att sprida information om föreställningen nånstans. På tex Facebook, på din blogg eller med ett mailutskick. Berätta i kommentarsfältet eller via mail vad du gjort för att uppmärksamma Heliga familjen på Södra Teaterns Kägelbana, om du länkat direkt till Södran, till det här inlägget eller till Doggysåpan. (Eller till allt...)

Varför ska man då se Heliga familjen?

Heliga familjen är en enmansföreställning om hur en inbiten ungkarl möter en lika inbiten tvåbarnsmamma. - Kan man kalla dom bonusbarn när det känns som man köpt 1 och betalat för 3? "Vederkvickande familjeterapi, kryddad i både dur och moll” skrev tex Svenskan dagen efter premiären. Efter flera turer i landet är föreställningen tillbaka i Stockholm. Uppdaterad och för första gången i huvudstan som fullängdare med paus.

Datum och tider:

lör 7 nov kl 15:00
sön 8 nov kl 15:00

ons 11 nov kl 19:00

lör 14 nov kl 15:00

sön 15 nov kl 15:00

ons 18 nov kl 19:00


”Det var det bästa jag sett på väldigt länge. Tonåringar satt och skrattade, sistagångsväljare satt och skrattade… Det handlar om familj… och att vara människa. Vi satt och skrattade och grät på riktigt!”
MAJA AASE, ”NORDEGREN I P1”

”Till smidigt gitarrspel, sceniskt utspel och ordvändningar som vimlar av snabba associationer och språkglädje biktar han sin egen gamla omognad; det misslyckade ungkarlslivet, manéren, prestigen som ännu spökar. Hur moget är det att tappa humöret för att ens fru vinner över en när kompisgänget har lagtävlingar? --- Men föreställningen är inte bara en nutidstrubadurs träffande och lustiga vardagsskildring. I botten finns ett riktigt sår, beskrivet så att tårarna kommer.”
SUNDSVALLS TIDNING

"Den här föreställningen är värd all framgång den kan få.”
UPSALA NYA TIDNING

"5 spårvagnar av 5"
NORRKÖPINGS TIDNINGAR

Biljetterna till Heliga familjen kostar 140:- (student, pensionär, grupp: 90 kr)

http://www.sodrateatern.com/sv/Program-och-biljetter/Evenemang/Heliga-familjen/


PS: Glöm inte det här evenemanget heller: Efterfest med Peter & Frans

torsdag 22 oktober 2009

Gissa merchen!

(Det här är bara lall, imorgon är det tävling på riktigt, kolla in nån gång vid lunchtid. Men visst för all del, gissa gärna och den som kommer till Vinter ikväll får vansinnig rabatt.)

Peter & Frans ikväll

På Restaurang Vinter, Tomtebogatan 22, Stockholm.

Som vanligt är vi både coola, mysiga, laddade och har repat in lite nytt.

Kl. 19-21

100 kr

Välkomna!

(Länk till evenemang på FB)

onsdag 21 oktober 2009

Varför gör inte alla som hon?

Det ringde en mycket trevlig dam häromdan. Hon hade sett mig lira på Cornelisdagen. Hon hade köpt en platta av mig och sedan dess lyssnade hon varje dag på den. Nu ringde hon för att hon ville hon köpa 10 till för att ge till sina vänner.

Hon fick 11. Och jag bjöd på portot.

Bara så ni vet om ni vill haka på det erbjudandet...

(Hon hade förresten också köpt 6 såna här. Tills vidare.)

Tänk om jag bara kunde garva åt vad folk skriver på ens hemsida

Istället för att känna hat och hämndkänslor för den anonyma helvetespöbeln därute. Vad mycket lättare det skulle bli då.

I det här fallet har de i och för sig rätt...

tisdag 20 oktober 2009

Doggysåpa, del 4


Bruno försvinner. En sann och hjärtskärande historia.

Del 1

Del 2

Del 3

måndag 19 oktober 2009

Mysig hemmakväll

Superettanspöket kom över. Vi kollade lite fotboll.

Nytt skrivbordsunderlägg till farbror Peter

Ord är överflödiga.

Hälsodeklaration

Vi fick hem en hälsodeklaration för Vera inför eventeuell influensavaccinering. Inga konstigheter:

Är du/ditt barn allergisk mot ägg?
Har du/ditt barn blödarsjuka?
Har du/ditt barn reagerat kraftigt på tidigare vaccinationer?


Såna saker.

Som "Vårdnadhavare för minderårig" fyller jag i den utan att blinka. Plötsligt dyker en mycket märklig fråga upp:

Är du gravid?

Fy fan vad kränkt och upprörd jag hade låtsats kunnat bli om jag varit engagerad i genusdebatten!

Hjälp

Åååhhh vad jag ska bjuda er på ljuvliga hösten 2006-minnen! Tack för förtroendet. Ge mig några dar bara. Och en sjukt stark drink.

söndag 18 oktober 2009

Turnéminnen

Den 6 september 2006 släppte jag mitt debutalbum Heliga familjen. Som 38-årig skivdebutant har man det ganska bra förspänt. Man är tillräckligt rutinerad för att inse att världen inte kommer att stanna bara för att man gör en CD.

Å andra sidan är världen väldigt långt ifrån att stanna...

Under hela våren och sommaren 2006 försökte jag skaffa något typ av bokningsbolag som kunde boka en turné åt mig. Jag var naturligtvis inte i närheten av att lyckas. Vem vill boka en okänd, överårig trubadurdebutant (det ena sexigare än det andra)?

Jag hade ändå tro på mig själv, jag hade medverkat på ett par festivaler på sommaren och gjort succé på båda, så jag tänkte att får jag bara en chans så kommer jag att lyckas.

När jag fick nobben av mitt sista hopp till bokare bestämde jag mig. Jag frågade honom om han hade några listor med kontakter att ge mig, men dom ville han verkligen inte sprida. Han nämnde bara två ställen i Sverige jag borde kontakta och det räckte för mig.

Jag skulle boka min egen turné!

Jag köpte en stor Sverigekarta och sen började jag kika runt på olika trubadurkollegors hemsidor för att se vilka ställen dom hade spelat på. Därefter googlade jag på det stället och om jag tyckte att jag kunde passa så ringde jag.

Jag presenterade mig artigt, var noga med att jag säga att jag hade releasekonsert på Mosebacke i Stockholm och bad att få skicka en skiva. Det gick bra och en vecka senare ringde jag igen och undrade om stället ville boka mig. Dom tyckte skivomslaget för det mesta var kul och att jag var trevlig. Och billig. Som spelkåt debutant prutade jag stenhårt på gagerna och åkte för en tusing eller liknande. Jag ville ju bara ut och lira!

I efterhand framstår det å ena sidan för mig som så naivt och idiotiskt och pinsamt gjort av mig. Vad trodde jag? Å andra sidan - wow, att jag vågade!

Releasespelningen på Mosebackes stora scen gick ganska bra, fast jag var förvånad att det kom så lite folk. Därefter spelade jag på ett skitställe på söder och det gick åt helvete, så jag såg verkligen fram emot att komma ut i landet.

Jag hade "turnépremiär" i Norrköping. Denna vackra stad och jag åkte dit glad i hågen då jag...

Ååååå vad det tar emot att skriva det här ska ni veta. Vill ni verkligen veta hur mitt liv såg ut dom vidrigaste månaderna i mitt liv, den där hösten för bara 3 år sen. Det är inte preskriberat ännu.

Vill ni veta om spelningen för 15 pers i Norrköping som efteråt framstod som drömgig? Om spelningen för 6 pensionärer på Halmstad slott? Eller den för bara fulla fyllon i Falun? Vill ni det? När jag skämde ut mig i min födelseort Uppsala och så vidare? Säffle? Är ni verkligen säkra på det?

Då får ni fan truga mig! Och tjata! Så kanske!

Jag måste ha minst 12 pers här under som vill det, annars skiter jag i det. Då behåller jag denna väl bevarade vidriga hemlighet för mig själv och alla som var i dessa hålor och förnedrade mig...

Okej?

lördag 17 oktober 2009

"Fjärran lockan du min skyn..."


Vera tog sin första pianolektion förra onsdagen. Idag hade hon sin första konsert.

Blinka lilla Vera...

Nu tävlar jag!

Gulliga sköna roliga snälla skådespelaren och superbloggaren Fredrik Hallgren har en tävling på sin blogg. Den pågår tills imorgon, så haka på vetja. Man kan vinna friplåtars!

Härmed deltar jag och oavsett om jag vinner fribiljetter eller inte vill jag gå. Jag tror på riktigt att den här föreställningen är rolig!

fredag 16 oktober 2009

Affischerade häromkvällen

Såhär såg jag ut 10 minuter innan.

Jag hade riktig ångest hela dan. Jag minns att jag så tydligt deklarerade för mig själv nån gång tidigt 90-tal att jag aldrig mer skulle ut och affischera. Det är kallt, det ger minimal PR, det är olagligt och det är framförallt fruktansvärt förnedrande.

Men jag hade sällsis av sköna sköna David som gjorde det för att han tror på det här och för att han är en underbar person. Oavsett vilket så bjöd jag på öl och mat när vi var klara. Och en och annan öl under kvällens gång.

Mest affischerade vi lagligt och frågade ödmjukt föreståndare på krogar och caféer på Söder i Stockholm om vi fick sätta upp en affisch där. Förvånansvärt många säger ja.

Men en och annan olaglig fuling gjorde vi på vägen när vi ändå höll på.
Idag är det fredag. Det är biljettförsäljningsredovisningsdag. Jag går med en klump i hela magen.

Säg att ni har bokat?!

torsdag 15 oktober 2009

Visst min fru är sjukt snygg och jag ser väl okej ut

... men hur kunde vi få en så oslagbart vacker dotter?

måndag 12 oktober 2009

Dagens Jonna

Jonna har sorterat en miljard babykläder under helgen.

Typ åtta fulla sopsäckar med barnkläder ska skänkas bort och lika mycket sorteras in i olika lådor i olika storlekar. Det var bland annat därför Jonna ville ta reda på vad det var för kön.

Sedan några veckor vet vi att det är en tjej. Eller rättare sagt med 99,9% sannolikhet vet vi att det är en tjej. Det kan ju fortfarande teoretiskt vara en kille som gjorde fittricket på ultraljudet.

När jag påpekade det för Jonna och undrade vad vi gör om det mot all förmodan kommer ut en kille i februari?

Jonna svarade blixtsnabbt:

Då får han heta Rosa-Nisse!

söndag 11 oktober 2009

Apropå det förra inlägget

Fast ni vet hur det kommer att se ut på onsdag i tidningarna:

Listor över tidigare fotbollsmirakel; intervjuer med malteser som lovar att hjälpa Sverige; analyser av portugisiska nerver och tidigare fiaskon... och allt medan jag skriver det här... känner jag bara... kom ihåg var ni hörde det först... Sverige går till VM i Sydafrika 2010!

Jamendåså

Då har vi den lilla VM-biljetten som i en liten ask.

lördag 10 oktober 2009

fredag 9 oktober 2009

Doggysåpa, del 2



För nytillkomna tittare, här finns del 1.

Päron i konjak

Pallade tusen päron härom helgen. Och så la jag in fyra av dom i konjak (fö i måndags morse innan barnen gick till skolan, vilket min familj tyckte var lite udda, dom känner tydligen inte mig...).

Till saken hör att jag aldrig har gillat päron i konjak. Päronen är liksom bara mjöliga och spriten smakar som halvfabricerad alladinsprit typ.

Men så gör man det själv! Enligt alla konstens regler (goda päron, sockerlag och konjak) och lite fingertoppskänsla och kärlek. Och vips, oj, satan vad gott!

Testade ett igår och det är bland de godaste efterrätter jag ätit. Och käkar man tillräckligt många blir man full också. Kan en efterrätt bli bättre?

onsdag 7 oktober 2009

Birgittadagen idag

Alltid lite vemodig då.

Orkar inte förklara just nu.

Men för på dagen ett år sen berättade jag nog ganska bra här.

Det är lite fånigt det där med datum men för mig har dom lite magi över sig och jag värmdes i hjärtat lite extra att Vera tog sitt livs första pianolektion just idag. Hon var duktig och tyckte det var jättekul och jag sa till henne att farmor Birgitta hade varit stolt. För det hade hon. Fan.

Plötsligt händer det inte

Rafflande va?

måndag 5 oktober 2009

Doggysåpa, del 1



Fram till premiären av Heliga familjen på Södrans Kägelbana om en månad kommer det att produceras en Doggysåpa i x-antal delar här på bloggen och på facebook.

Det är min högt älskade hund Bruno som gör sin första huvudroll.

(Tycker ni den är kul, kommentera och sprid gärna. Tack!)

fredag 2 oktober 2009

Attan

Vera har uppfunnit en egen svordom:

Attan!

Hon använder den titt som tätt; oavsett om hon klämmer fingret i leksakskassapparaten, tappar leverpastejmackan uppochner på golvet eller om Karl-Petter vinner Kändisdjungeln istället för Jannike.

Attan! Attan! Attan!

Väldigt smart må jag säga, ingen vuxen kan säga nåt, så nu kan hon svära hur mycket som helst. Och det gör hon.

Attan!