Pesto från Himlen:
Mortla pinjenötter, vitlök och en liten skvätt olivolja. Häll ner gojset i en skål. Fyll på med finhackad basilika (matsnobbar river sin basilika, matdivor finhackar), färskriven parmesan, vit balsamvinäger och ännu mera av husets bästa olivolja. Droppa i några extra pinjenötter, salta, peppra, blanda runt.
Servera till vad fan som helst.
13 kommentarer:
den peston skulle passa till exempelvis anka. eller vad tror du?
ja fan i mig.
Hear, hear!
Köpepesto är ta mig faaan oätbar! Fast jag kör basilikan i hushållsassistenten, vad blir jag då om jag inte handjagar eller river den?
Lat.
Bra GI-skit. Mycket bra.
Aj då. Jag köpte för bara några timmar sedan precis den där köpepeston.
Vilken tur att det bara är lite löst folk från Danmark som kommer. Dom kommer nog inte märka skillnad
Göte: Du sa att du gjorde vad sa du att du gjorde sa du?
Hahaha, ja lat är jag allt men i pestosammanhang skulle jag nog hellre kalla mig praktisk.
Peter, är det okej att länka dig från min blogg?
Göte: Skäms!
Tjohoooo!
Jag blir nog tvungen att skamset erkänna att jag trodde pesto skulle smaka så där.
Nu kommer jag ju testa att göra det själv, men känner mig lite villrådig kring hur jag bereder basilikan.
Vit balsamvinäger! Intressant. Det lutar åt pesto i kväll.
Salve
Min bästa pesto är denna:
http://www.tasteline.com/default.ns?strItemID=showRecipe&intChannelID=&lngRID=2092&tlfo=0
Är inte pesto lite bögit?
Bara en tanke.
Skicka en kommentar