måndag 26 november 2007

Köpte ett nyslaktat sörmländskt lamm idag

Självklart tar man reda på inälvorna också. Är man tillräckligt vass i köket blir allt en delikatess.

Vi lät barnen gissa på de olika organen.

Jag blev på riktigt imponerad av deras kunskaper. Alla prickade in hjärtat och två av dem visste hur levern såg ut.

Och samtliga visste att det här var lungorna.
Fast min egen dotter var som vanligt smartast; bara Vera listade ut att detta var öronen.

6 kommentarer:

Godiva sa...

Kött och blodtema ikväll!

Huskorset sa...

Härligt! Jag drar mig till minnes Hushållsskolan i Apelryd där jag styckade min första gris.
Det är SÅNT HÄR jag hoppas på när vi flyttar ut på landet!

Peter Barlach sa...

När flyttar ni?

Erik Ahrnbom sa...

Fint, Peter! Bjur du på lite inälvsrecept framöver? är lite inne på att tillaga njure snart.

Huskorset sa...

Den 27/12 kommer Packmäster 1 och Packmäster 2 och den 28:e kommer Flyttgubbe 1,2,3 & 4 och kånkar. Efter nyår städas lghten av någon annan än oss.
Mmooaaah-hahahahaaa!

Upp packar vi dock själva, men det är vackert så.

Peter Barlach sa...

Inälvsrecept kommer.

Glad flytt.