Det var laxmiddag hemma hos oss ikväll. Ugnsbakad med bulgur och ångkokt broccoli. Inget särskilt med det, men tro mig, jag jobbade med såsen.
På nyårsafton (innan vi åkte till Johan) delade jag och Jonna på ett kilo svenska (obs: ej hemkokta), vars skal jag inte slängde utan sparade och gjorde en fond på...
... en fond som jag frös in och använde en klick av i kvällens sås.
I övrigt bestod såsen av: olivolja, chili, vitlök, lök, morätter, palsternacka, vermouth, ekrökt paprikapulver från Barcelona, persilja, timjan, creme fraiche, sherry, citron, muskot, smör, mjöl, kärlek och tid.
När jag var klar med min pretentiösa, väldoftande och sjukt goda skapelse kände jag att jag ville tillägna den en av vårt lands främsta sångerskor så jag döpte den till
Sås speciell.
5 kommentarer:
Såsen min vän är början på allt bra i livet. Din sås låter sjukt god måste jag säga.
Förra sommaren när jag och Jonne grillade hade han köpt en färdig sås till köttet. Sen hette "The sauce is the boss". Och det var den sannerligen. Så jävla bra namn på en sås!
Idag är det jag som åker och handlar sherry!
Vermouth också. Jäklar det var inte något enkelt recept det där. Kan man röka på lite "svenskt" paprikapulver? Och den där kärleken, i vilken hylla hittar man den?
Såsen är kung av allt. Kärleken är runt hörnet till vänster.
Vilken sändningstid?
Skicka en kommentar