torsdag 6 november 2008

Rädda Uddevalla-föreställningen!

Ringde just Gulliga Gunhild på turistbyrån i Uddevalla och hon bekräftade ryktet att det är uselt sålt på föreställningen där, lördagen den 15 november kl 18.

Av 110 platser är 12 (tolv!) sålda och 1 (en) bokad!

Snälla rara jävlar helvete! Det är min sista föreställning innan jag ska åka hem och vara hemma en vecka. Det är fucking close till en storstad. Det är en lördag klockan 6. Jag lovar att pricka formen. Jag trodde och hoppades verkligen på att det skulle komma lite folk. Nu vädjar jag:

Alla ni som bor i regionen. Kan ni inte göra reklam på era bloggar, facebooka, myspaca och knacka dörr! Kopiera mig hit och länka mig dit och puffa mig ända in i publikhavet!

Låt oss starta en Barlach Obama-kampanj, helt enkelt.

Jag har fem fribiljetter, dom skänker jag gärna bort till de som vill ha. Ring mig bara (Eniro), så ordnar vi det. (Det rimliga kravet är väl bara att man har med sig minst en pröjsande person, eller har gjort PR för föreställningen på ett eller annat sätt. Ok deal?)

Föreställningen är fantastisk säger folk som har sett den - säg det gärna igen ni som tycker det! Sprid budskapet! Och den har hittills inte fått ett ont ord i någon recension.

Tvärtom har jag hört saker som:

Vederkvickande familjeterapi, kryddad i både dur och moll.
SvD

Den här föreställningen är värd all framgång den kan få.
UNT


5 spårvagnar av 5
Norrköpings Tidningar


Ensam med gitarr, och begåvad med en estradörförmåga utöver det vanliga… Texterna vimlar av underfundigheter, fyndiga liknelser och träffsäkra observationer.
Västmanlands Läns Tidning

Och så den senaste jag har läst, från Sundsvalls Tidning, för ett par veckor sedan:

Till smidigt gitarrspel, sceniskt utspel och ordvändningar som vimlar av snabba associationer och språkglädje biktar han sin egen gamla omognad; det misslyckade ungkarlslivet, manéren, prestigen som ännu spökar. Hur moget är det att tappa humöret för att ens fru vinner över en när kompisgänget har lagtävlingar?


Men föreställningen är inte bara en nutidstrubadurs träffande och lustiga vardagsskildring. I botten finns ett riktigt sår, beskrivet så att tårarna kommer: den lille tolvåringen som gråter i hundens päls när hans mamma omkommit i en bilolycka. Bredvid detta är styvbarnsproblematik bara krusningar på ytan: dem går det, trots allt, att skoja om.

Någon familjeterapi är det inte som Peter Barlach erbjuder: mer en berättelse om en mognande människa, en som andra kan ta till sig i sina egna livsresor. Om att det är möjligt att hela, att skratta - och att trivas med att vara en person som lagt egotrippen bakom sig.
Sundsvalls Tidning

Så igen:

Lördagen 15 november
Kl 18 (obs, tiden!)
Regionteater Väst, Uddevallascenen, Scen 1
Uddevalla

Biljetter:

Ring 0522-997 20, Tryck 1, Prata med gulliga Gunhild och boka på, boka på, boka på!

Tack på förhand!

/Peter

21 kommentarer:

Översättarhelena sa...

Huskorset och jag kommer, men det vet du va?

Peter Barlach sa...

Jättekul, och jag skulle va skittacksam om ni fick med er flera och gjorde reklam på era bloggar. Jag bjuder er gärna och sen har vi party.

Anonym sa...

Synd att inte vi kan komma.
Vi tycker också om party.
Pia o Anna

Anonym sa...

Lycka till!

Jag gör självklart också reklam för dig!
Jag bor i Lidköping som inte är så fruktansvärt långt borta.

http://blogg.zettervall.se/#post934

Förresten har du redan förekommit i ett inlägg på min blogg idag. Fast det var innan jag såg din vädjan.
http://blogg.zettervall.se/#post933

Du är nämnd under punkt två.

Fredrik sa...

Ni som kan, gå och se!!!

Anonym sa...

Jag försöker...

Huskorset sa...

Done.

Anonym sa...

Åh, vad sur jag blir när jag inser att jag inte KAN! Men budskapet är framfört, i alla fall. Jag ska förresten ta och höra med min svägerska, hon är nyhetschef på Bohuslänningen, om de inte kan peta in nån liten notis. Lovar inget, men testar.

Anonym sa...

Nu har jag snackat med svägerskan. Hon säger att de redan är dig på spåret på nöjesredaktionen, men jag lovade att skriva nåt själv om de inte hinner. I så fall kanske jag hör av mig!

Anonym sa...

Den bilden är så superbra...

Anonym sa...

Jag skulle kunna åka från Motala bara för att se!!!
Ska jobba på att få med familj och vänner :-)

Ataharis sa...

Hej Peter!

Jag har också täntk komma och jag gör reklam på min blogg. Ska jag ringa Gunhild eller har du kvar några friplåtar? Jag pratar gärna med Gunhild iof.

Anonym sa...

Det verkar faktiskt som om IT-mamman och jag kan slita oss också. Hoppas!

Översättarhelena sa...

Men vilken bloggträff det artar sig till!

Anonym sa...

Precis. Det är bara räksmörgås som fattas! Eller stekt ost, kanske.

Anonym sa...

Jaaa, S och jag har fått tillåtelse att lämna släktkalaset i förtid och ska bara boka biljetter så är allt klart! Bloggträff alltså?
Och nu gör jag reklam på min blogg.
Klart vi ska rädda dig Barlach!

Översättarhelena sa...

Nu gör jag också reklam! (Äntligen.) Jag har dessutom några platser kvar i bilen om det är någon som behöver skjuts från Göteborg.

Anonym sa...

Ö-Helena, Kan du svänga in i Stenungsund och plocka upp två? I så fall bjuder jag dig på en Fanta eller tre!

Översättarhelena sa...

Jag svarar här också för säkerhets skull :) Jomenvisst, det ska absolut gå bra! Men jag tror att det ska drickas öl i Götelaborg efteråt, eller vad säger trubaduren själv om detta?

Anonym sa...

Uddevalla är en tråkig stad, invånarna här saknar livsglädje. Så är det bara.

Anonym sa...

Nej, nej, klart vi tar en öl i Uddevalla! Sen kan de som vill alltid fortsätta nere i Göteborg. Har redan kollat att det finns några pubar att välja mellan.
Uddevallabo, den tråkiga staden kommer att livas upp betydligt när vi kommer! Helt klart.