Till kalven: rött vildris (rekommenderas å det varmaste) och en enkel sallad med tomat, lök, ruccolasallad, div örter, pinjenötter (kostar typ en spänn styck på Lidingö om man inte går på Willys, vilket vi gärna gör för vissa varor) och parmesan. Och så en vit balsamicodressing med lite socker.
Till detta potatis och romsås (stenbitsrom, dill, salt, citron, turkisk yougurt och hemgjord majonnäs) (obs bilden är tagen från när jag åt resterna idag och då stekte jag potatisen och fisken i rikligt med olja istället för att kånka ner hela fritösmaskinen)
Till detta: Tabbouleh; denna gång med bulgur, rödlök, paprika, mynta, persilja och cashewnötter, samt en dressing med lime, citron, chili, socker, salt, pressat granatäpple och husets finaste olivolja.
Eller som Jonna sa: "Det här var en tabbouleh i världsklass!"
Ikväll är Jonna borta. Plötsligt är mitt matlagningssug som bortblåst. Jag kan tänka mig Findus vidriga Pyttipanna typ. Då undrar jag:
Är det bara för Jonnas beröm, som jag står där och hackar och smakar och skapar i timmar?
5 kommentarer:
Det är väl med mat som med det andra i livet: Delad lycka; dubbel lycka.
Jag skulle vilja beställa den där rödspättan, kan jag komma nästa vecka? ;o)
Det låter tabboulehmig riktigt gott!!!
Bra fråga. Fast efter alla magsura reaktioner jag får från ett, ibland två, av mina tre barn, så borde jag lagt av för länge sen - om det bara var smicker man ar ute efter.
Kycklinglårfilén har jag köpt nån gång, och blev gruvligt besviken. Det var alldeles för mycket senor och krafs kvar. Inte mycket till filé, om man nu ens ska använda det ordet. Fast jag kanske fick ett måndagsexemplar…
Var får man tag på rött vildris? undrar konstiga-ingredienser-fantasten
Nam! Lage mere mat og legg ut bilder. Du ser ut å være et naturtalent på det også!
Skicka en kommentar