söndag 21 december 2008

Min cognacsgravade lax

Cirka:

1 dl salt

0,5 dl vitpeppar
2 dl socker
2 dl cognac
1 pressad apelsin (samt skalet finrivet)
några nejlikor

krossa kryddorna och blanda ihop lagen
lägg en laxsida i en plastpåse, häll över lagen.

låt ligga i kylen i två-tre dagar. sila spadet och pensla den över tunnskurna skivor vid servering.

jag bjuder på receptet, gör det gärna och sprid det, men glöm inte att credda mig bara när du håvar in berömmet på julafton.

4 kommentarer:

Monica sa...

*promise*

Huskorset sa...

A-ha!
Vänta bara, jag kanske kontrar med Mormor Emmas julskinka. Alltså svärfars mormor. Fast fan, då får ju hon credden.

Fritt ur hjärtat sa...

Hm jag som precis lyckats övertyga maken om att han inte kan byta ut pernoden till wiskey i den vi brukar göra;-) Det här ska jag inte visa...

Anonym sa...

Jag presenterade idén för min flickvän, vars omedelbara kommentar var:
-jag er ikke så vild med cognac.
Jag körde the silent treatment tills hon sa:
-lad os prøve.

Så nu jävlar!