måndag 20 april 2009

Hello Sydney - Söndagsparty 1-0

Jag och Jonna tittade på hela programmet. Hela den långfilmslånga talkshowen med Filip & Fredrik. Sista trekvarten vädjade Jonna att vi skulle zappa. Var femte minut kved hon snälla vi kan väl, men jag lyckades stå på mig. (De drog till och med över med 10 minuter, med nån typ av sudden death-hybris.) Jag ville se om de var på väg någonstans. Det var de inte.

Jag hade kunnat skriva nåt spydigt här om att jag tycker det är jobbigt att titta på teve när programledarna i en och en halv timme konstant skriker lika högt som svärmor när hon pratar i mobil på tunnelbanan.

Jag hade kunnat klaga på att det är tråkig teve när samtalen aldrig blir djupare än i en porrfilm.

Jag hade kunnat anmärka på att köns- och sexfixeringen var så extrem och så barnslig och så genomskinligt pseudoprovokativ att till och med jag var tvungen att skydda mig med skämskudden.

Jag hade kunnat stoppa in programmet i en flismaskin och ut kom en kaskad av träsplitter om tex: vad gjorde Felix Herngren där, kändes inte det inslaget väldigt mycket Luuk på 90-talet typ; Kurt Olsson, vem lurade in honom att göra parodi på sig själv; Christer Ulfbåge, hur tänkte man där? Fjäskandet för världsstjärnan och de debila frågorna till honom, de var ju under Let´s dance-nivå. Och så det här med översättningen, hur kan programmet vara både översatt och direktsänt, snälla förklara det någon för mig! etc. etc. etc.

Men det här är ju en snäll och vänlig blogg, så jag framför inga negativa åsikter om detta överdimensionerade program, utan nöjer mig med att konstatera att: Hello Sydney kom tillbaka, allt är förlåtet!

PS: Jag läste att Fredrik Wikingsson efter programmet hade sagt att "i nästa program ska vi vara 60% bättre". Jag trodde han var en man med ambitioner.

5 kommentarer:

Robin sa...

Kan inte annat än hålla med, skrattade bara en gång och det var när de brottades och Filip lite nervöst utbrister att han visar kuken. Sen var ju Marilyn Manson, världens kanske mest svårintervjuade "stjärna" lite fel att ha som första gäst. Nej, det var klar under förväntan.

Angående textningen så är det ca 45 sekunders fördröjning för att det sitter en tjomme på någon central någonstans och översätter. Och han gör dte inte bra.

Tant Greta sa...

Låter plågsamt med Svensk TV, kan kanske användas som tortyr, tillsammans med Mozambikansk TV. Det är värre det lovar jag.

Putte o Piraten sa...

Tycker det var ganska bra underhållning, även om jag störde mej på skrikandet.
Men snackar man tortyr så finns ju "Så ska det låta" å dessa "klia kompisen på ryggen"-program inklusive deras framträdanden på scener./Putte

Janne Berg sa...

Min teori är att F&F inte fixar livesändningar helt enkelt.Dom har överlevt via bra redigeringen av deras program,där mycket av deras bladder har klippts bort,sen kan dom vara genier ibland och jag kan verkligen uppskatta vad dom gör.Söndagens start var otroligt svag,en blandning av nerver och dåligt N.Y speed månntro?

Henrik Eriksson sa...

det där var ju ett bra inlägg. tycker du ska fortsätta blogga.