fredag 29 maj 2009

Roligt att jag engagerade någon

Kom gärna med olika argument för olika partier här. Upplys den obildade slackern! Nu jävlar ska här röstas i EU-val! Det är ju självklart, det är ju en demokratisk fucking rättighet eller vad di kallart.

Frågan är bara på vad jag ska rösta.

Varför Piratpartiet? Varför inte? Osv.

Kampanja på, vänner! Bäst argument kanske vinner en röst.

/Inte Barlach Obama

22 kommentarer:

Putte o Piraten sa...

Tycker varje svensk borde ta sitt ansvar och rösta in putte och piraten i europa. Vi behöver semester och tillbaka till folket ger vi en europa blogg från varenda jävla krog i europa rösta på.

Anders Sparring sa...

I vilket fall som helst inte Piratpartiet. Det är bara nyliberal smörja och i deras led gömmer sig de djupblåaste fascister du har sett på en valsedel.

Ta vänsterpartiet eller sossarna. Det tänker jag göra, vilket jag tycker är argument nog.

Tingeling sa...

Håller verkligen med Anders Sparring. Sossarna blir det för min del, inte helt överraskande för dom som känner mig :-)

Malinka sa...

Ett förslag är att pröva någon vettig valbarometer t.ex. den som Aftonbladet länkar till. (Inte DN:s, den är väldigt underlig.)

Den stämde väldigt väl överens med hur jag hade tänkt mig.

wille sa...

Ta det här testet på Facebook!

jessejames sa...

Klart du ska rösta på Piratpartiet. En röst på sossarna eller (V) är en röst på bodströmsamhället och det vill vi inte ha tillbaka. En röst på moderaterna är en röst på just den här soppan vi har om internet och värre blir det efter valet för då har moderaterna fler lagar dom kommer klubba igenom och dom vågade inte klubba igenom dom före valet.
Fegt.

Fritt ur hjärtat sa...

Å andra sidan har Piratpartiet ingen politik men det kanske inte är viktigt? Enfråge partier eller missnöjespartier bidrar sällan mednågot konstruktivt. Hur skulle det se ut om allt hamnade om Itfrågor, vad händer då med integration, arbetsrätt och miljö?
Peter jag har i några veckor skrivit ganska regelbundet om valet. Om Piratpartiet, om våndor av personkryss och om vilka val man ska göra. Jag önskar att alla röstar. Helst på S, men i alla fall rösta. Det är inte bara en rättighet som det heter det är en förbannad skyldighet. Ett blått fascistiskt Europa har vi idag, det finns bättre alternativ och det kan vi påverka. Eu påverkar ditt dagliga liv, ta vara på rösträtten och påverka EU.

Tingeling sa...

Åh, tack Fritt ur hjärtat! Du säger ju allt som jag vill ha sagt. Nu röstar jag på att du har vunnit Peters (och många andras) röst. Till S, så klart, det bästa mångfrågepartiet :-)

Anonym sa...

Jadu Fritt ur Hjärtat och Malinka.

För det första är testet du länkade till Malinka ett redigerat test. AB har fuskat och PP finns inte med som alternativ.

För det andra så har Pirat partiet bara ett par enstaka frågor. Det rör saker som att man skall kunna yttra sig utan rädsla för repisalier. Få gå och rösta en gång varje par år på vilket parti man vill och det under full sekretess. Slippa få sin post öppnad och läst och inte hur man reser registrerat och lagrat. Ur detta kommer sedan t.ex. nätpolitiken där man inte vill att staten skall få avlyssna eller registrera utan brottsmisstankar.

Att man bara har dessa små enstaka frågor betyder att man inte kommer kunna säga en sak och göra en annan.

Hellre ett parti med bara ett par frågor som står för dom en ett parti med tusen åsikter och inte står för en enda av dom. Nu talar jag framför allt om Alliansen som svikit otroligt denna perioden. Dock skall man inte glömma att ett totalt övervakningssamhälle idag är döpt till ett Bodströmsamhälle av ett skäl - övervakning på nätet och telefon registrering var hans ide som justitie minister.

Ne om du inte vet och för det mest inte röster är PP en säker röst - du vet vad du röstar på och vad du kommer få.

Mvh
Fredrik Larsson

Anonym sa...

Sorry tar tillbaks det jag sade om testet - sedan AB publicerade det har dom tydligen öppnat upp PP som möjlighet. Jag gjorde om testet nu och det var det riktiga testet från EU-profiler och inte ABs censurerade test som dom publicerade först.

Kanske mitt mail till chefredaktören gjorde nytta ändå :)

Mvh
Fredrik Larsson
(för övrigt kan jag stava det bara märks inte :p )

Tingeling sa...

Bara ett litet påpekande: Thomas Bodström har fått klä skott för mer än han gjort när det gäller avlyssning och liknande. Han har alltid understrukit att det ska krävas misstanke om grov brottslighet för att det ska komma i fråga. Och S kommer att riva upp FRA-lagen i den nuvarande formen om det blir maktskifte i nästa riksdagsval.

Den som vill veta mera kan ju kolla in Thomas Bodströms roliga och intressanta blogg, som heter just bodstromsamhallet.se

Anonym sa...

Jaha S kommer riva upp de lagarna dom var med om att rösta fram för mindre än ett år sedan. Det är faktist lite mindre trovärdigt än att L.Ohly skulle blivit liberal på gamla dagar.

Sorry - man kan inte sitta vid makten i 4 år och ta initiativet (inom EU) till galenskaper som Datalagringslagen sedan sitta i opposition i 3 och rösta igenom dansamma + FRA + IPRED och sedan ha någon trovärdighet kvar när man säger - "vi skall riva upp den lagen om vi kommer till makten". Det är precis lika ihåligt som ert förslag till en Integritetsombudsman som uppstod snabbt 4 veckor innan valet eftersom PP tar en av era platser i parlamentet.

Sorry Tingeling att som Socialdemokrat idag komma och säga att man är för personlig integritet är en sk. EPIC FAIL!!! Den första Januari 2010 skall datalagringslagen träda i kraft. Den var tänkt att hindra terrorism och innebär att staten kan kartläggaalla dina kontakter via telefon, mobil eller internet desutom spåras din mobil så hur du rör dig sparas också. Denna lagen är Bodstöms påhitt och redan idag är disskussionen om att använda den till fildelar jakt. Tala om ändamålsglidning - från internationell terrorism till fildelning innan lagens ens trätt i kraft.

Sorry Tingeling inte en chans.

Trevlig Helg
Fredrik Larsson

Tingeling sa...

Nej, Fredrik Larsson, S röstade inte för FRA-lagen för ett år sedan. Det var enbart de borgerliga partierna som röstade för, det var ju därför det blev en sådan hetsjakt/partipiska efter Fredrick Federley, Karl Sigfrid med flera. Det var nätt och jämnt att regeringen fick majoritet i riksdagen för förslaget.

Trevlig helg till dig med!

Anonym sa...

@Tingeling och alla andra

Ouch - jag slog upp röstsiffrorna. Du har rätt se: http://frapedia.se/wiki/Lista_över_de_som_röstade_för_FRA-lagen_2008

och

http://frapedia.se/wiki/Socialdemokraterna

Inte kul att ha fel - sorry jag blandade ihop saker och ting.

se: http://www.svd.se/multimedia/archive/00473/S__r_stade_parlamen_473733a.swf

Trevlig helg igen
FL

Fritt ur hjärtat sa...

Fredrik, det är väl också såhär. Pirat Partiet har inte tagit ställning i en enda fråga utöver IT, de säger i en radiointervju att de kan samarbeta med vilket block som helst, de handlar om vem som "ger" dem mest tillbaks. I praktiken innebär det att man kan hamna i ett parti som inte säger nej till rasdiskriminnering, som inte motarbetar traficcing, som inte är för en mer kontrolerad miljöpolitik eller konsumentkritisk politik. Det finns en ofantlih mängd frågor som skiljer blocken åt. Att som du säga att det finns tusen frågor och man inte står för en enda stämmer inte. De kandidater som varit med i parlamentet är lätt att kolla upp, vad sa de innan valet vad röstade de i de olika frågorna. Det handlar om HBTfråog, om miljöfrågor,och massor av annat. Är man med i ett petablerat parti har man stöd i gruppen, man samtalar och samarbetar. Du kan väl inte på fullt alvar mena att en person ska kunna allt?! Däremot så kan S partiet och/eller det röda blocket tillsammans otroligt mycket, det ger resultata. SUrfa runt på de olika ledamöternas hemsior så får du se vad de drivit för frågor, de har lämnat avtryck i eupolitiken. Det är ansvarsfullt.
Dessutom finansieras Piratpartiet av privata gåvor, de redovisas inte var pengarna kommer ifrån, det redovisas inte hur mycket det är och det redovisas inte vad de går till. Jag skrev ett inlägg som heter Pirat Partiet aldrig i livet. Sök på min blogg får se du en lång konstruktiv diskussion.

Anonym sa...

Godmorgon Fritt ur hjärtat

Låt oss titta på vad du skrivit.

Rasdiskriminerin har PP tagit ställning till och det finns på hemsidan. " Piratpartiet skall, och kommer att, agera för att exponera och fälla en regering som partiet anser inte lever upp till den respekt för människorätt som man skall kunna förvänta sig av en västerländsk demokrati." Dessutom finns det flera uttalanden som tar mycket klar ställning emot all form av diskriminering.

Trafficing utnyttjar människor mot deras vilja (rätt till frihet) och skall med all inom lagen till buds stående medel bekämpas.

HBT - Självklart har alla rätt till sitt liv och sitt sätt att leva det så länge det inte inkräktar på andras liv på ett negativt sätt.

Jag lämnade en länk här ovanför vs S har lämnat för avtryck i RU-politiken. Tillsammans med Moderaterna vill dom införa kontroll av information och identiteter på nätet.

Sedan är det som du säger en person skall inte kunna allt - därför koncentrerar sig våra kanidater på sina frågor och låter de som är sakkunniga i andra frågor ta hand om dom. Precis som inom ett parti men utan partipiskan. Vad gäller samtal och samarbete har piratpartiet idag den största aktiva samarbetsgruppen och den utan tvekan största kompetensen inom våra frågor.

Konsumentkritisk politik? Förstår inte vad du menar - piratpartien ser inte människor som konsumenter i första hand utan som människor och medborgare.

Höger/vänster och block nämner du som en skala som sanningen skall formas inom eller en naturens ordning. Wake up and smell the coffe :0) Piratpartiets väljare stäcker sig längs hela skalan.

Så jsom redan sagt ag röstar hellre på ett parti som bara har åsikter i ett par få frågor men står för allihop än ett parti som har åsikter i alla frågon och inte står för någon av dom.

Eller skall vi räkna brutna vallöften de sista perioderna S blivit valda?

Mvh
Fredrik Larsson

Anonym sa...

Lite mer om FRA omröstningen

http://www.webhackande.se/tillfaelligt-ur-funktion

Intressant läsning.

Dessutom inser jag att jag har tillbringat ungefär 3 timmar på din blogg för att rekrytera en röst. Börjar fundera över min psykiska hälsa :0).

Jag hoppas att du tar dig tid att läsa på och att du tar dig tid att rösta oavsett på vad tom. en röst S eller M är bätte än ingen röst alls eftersom det iaf ger legitimitet till deras hemska politik.

Mvh
Fredrik LArsson

Fritt ur hjärtat sa...

Fredrik, jag ser vad du skriver men samtidigt är det kontraproduktivt eftersom ni sagt att ni inte tar ställning. Ni kan alltså stödja ett parti för att de röstar som er men som helt går stick i stäv med det du säger ni står för. Ell borgerligt Europa som samarbetar med Berlusconi t.ex, där kan man inte påstå annat än att det är rasdiskriminerande. Nu senast Romerna i fokus. Piratpartiet är ett högerparti eftersom frågan drivs av Vänsterpartiet och om man varit på vänsterkanten hade partiet uppenbarligen inte behövts.
Förklaring till mitt konstiga ord, kionsumentkritisk politik. Politiken är kritisk till att varor inte ursprungsmärks, att det ska vara färre tillsatser, mm mm. kritiska röster för konsumenterna...Vi lär aldrig bli överens men jag säger som jag sagt sedna första stavelsen Rösta är huvudsaken,det är vi överens om.

Erik Ahrnbom sa...

Personligen tycker jag att det är underligt att man tycker att det är viktigare att slåss för att få ladda ner Transformers 2 gratis, än att slåss för jobb och bostad.

Anonym sa...

The Pirate Party has a policy that draws upon Amnesty International, and Medicines Sans Frontier. Civil rights and medicine for all - even to 3rd world countries.

(S) Has got this:
http://www.s-info.se/page/blogg.asp?id=1657&blogg=33260

BTW: Please take the time to read the hilarious terms of use. I wonder why there is no replies?

Personally I'm a bit scared that I violated the copyright, and will be logged and banned from my ISP for copying the link (?!)

Best to you all,
Mollemand

Huskorset sa...

Att rösta borde vara lika naturligt som att gå på muggen: Ut med skiten bara! Ut med det!

Tingeling sa...

Åååååh, vad jag önskar att jag hade formulerat det där som Erik Ahrnbom skrev...

Huskorset är ju lite mera... bondsk kanske man kan säga? Men rolig (som alltid) och hon har rätt så klart!