Pallade tusen päron härom helgen. Och så la jag in fyra av dom i konjak (fö i måndags morse innan barnen gick till skolan, vilket min familj tyckte var lite udda, dom känner tydligen inte mig...).
Till saken hör att jag aldrig har gillat päron i konjak. Päronen är liksom bara mjöliga och spriten smakar som halvfabricerad alladinsprit typ.
Men så gör man det själv! Enligt alla konstens regler (goda päron, sockerlag och konjak) och lite fingertoppskänsla och kärlek. Och vips, oj, satan vad gott!
Testade ett igår och det är bland de godaste efterrätter jag ätit. Och käkar man tillräckligt många blir man full också. Kan en efterrätt bli bättre?
fredag 9 oktober 2009
Prenumerera på:
Kommentarer till inlägget (Atom)
4 kommentarer:
Fan va smart!!!
Superbra!
Håller med om att när man gjort det själv så smakar det bra!
Ha en bra helg.
Yvonne
Vackra blir de också, på ett kanske lite bisarrt vis.
Underbart. Inlagda päron, plommonchutney och äppelmos. Vad annat är svensk höst?
Skicka en kommentar