onsdag 25 november 2009

Sista föreställnigen imorgon

Men min kropp och immunförsvaret hade inte hajat att jag la in en extraföreställning, de var bara inställda på att va frisk över Gokväll, sista föreställningen och trippelgiget i lördags. För det var dealen från början och mycket riktigt höll vi oss friska över allt det här.

Igår morse vaknade såklart upp med en stor klump i halsen. Det kliade och sved och en retlig hosta lurade bakom varje andetag. En skräck inte bara för skönsjungare. Att sjunga med heshet och ont i halsen är typ som att spela på en ostämd gitarr eller med en lånad racket.

Jag gick direkt till läkaren som skickade mig till Lidingös främsta öron, näsa, halsspecialist som tog emot mig på studs och konstaterade direkt: "Oj, oj, oj" när han såg min röda hals.

Dock var det bara virus, så det var inte läge för antibiotika plus att där lär biverkningarna hinna spöka innan de goda krafterna kickar in ändå.

Okej, han gav mig kortisontabletter, men efter att ha konsultat div skådisar säger dom att först om man måste välja mellan att ställa in föreställningen eller ta kortison, tar man kortison. Annars inte.

Så såhär kvällen innan återstår huskurerna:

Te med ingefära, vitlök, citron och honung...

... gurgla i saltvatten...

... och naturligtvis klassikern: ångas i hett vatten med vickstabletter!

Det kommer funka. Det måste funka. Fler förslag?

3 kommentarer:

Godiva sa...

Whiskey?

Fritt ur hjärtat sa...

Godiva och jag tänker lika...
Mintu i te brukar jag få av maken, det hjälper garanterat, eller så skiter man i att man är förkyld, jag vet inte riktigt...;-)
Håller tummar och tår.

Huskorset sa...

SOVA