tisdag 2 februari 2010

Östermalms IP

Åkte till Östermalms IP ikväll för att för tredje gången någonsin testa mina långfärdsskridskor som jag ägt i två år. Där var närmare hundra sköna friluftsmänniskor...

... och en nörd.

Jag drömde om att åka 10 000 meter (=10km=1mil för kalkylektiker som tex min fru). Det är cirka 25 varv på en 400 meters riktig skridskobana. Efter 2000 meter hade jag så krampaktigt ont i fötterna så jag var nära att bryta. Men sen släppte det faktiskt och jag minns att jag åkte smärtfri kanske ett par hundra meter innan värken gick över i ryggen. I 8000 meter hade jag så ont att jag bara ville lägga mig och gråta som ett barn.

Men jag gjorde kalkylen att det nog bara var att ryggen var otränad som gjorde värken så jag körde på och pallade till och med spurta sista 20 meterna.

Och kolla:
37:32:78!!!

Med tanke på att världsrekordet på 10 000 meter skridsko är på 12:41:69 (holländaren Sven Cramer, Cosmos brorsa?) har jag inte mycket kvar tills jag är där.
Särskilt med tanke på att dom inte kör med mössa och luva och halsduk och grejer.

Så låt mig bara köpa mig en sån där slimmad bögdräkt, lite teknik och en ny rygg, ska jag nog hota det där världsrekordet...

6 kommentarer:

Singelmamman sa...

Yeh! Go, go, go!

Fredrik sa...

Hahahahaha, ja visst för fan. LÄTT!

Isabel sa...

Aight! På r'om ba! Men jag fattar inte nördigheten bakom skridskorna? Men så är jag heller inget skridsko-fan...

Figge sa...

Respekt! Klart du blir bäst i världen, på det också.

Zäta sa...

Men käre lille Peter!

Inte ska du skida omkring med långfärdsskridskor på en helfånig skridskobana. DET är inte nördigt utan bara tragikomiskt.

Det klart att du ska kontakta närmaste friluftsfrämjande och se till att följa med ut på en nybörjartur. Långfärdsskridskor är till för att uppleva naturen med, lära sig läsa isen, få lite äventyr... Inte kava runt på samma plätt varv efter varv. Boring!

En härlig dag med massäck i ryggsäcken och sol i nacken. Det är så det ska vara.

Det kan vara rätt trevligt även utan sol också.
Kolla här:
http://skridsko.zettervall.se/

Huskorset sa...

Men fy satan så roligt.
Hahaha!
Skitbra.