onsdag 30 september 2009

Helgtips

UnderBARA BARN-mässan

Nu till helgen 2-4 oktober på Stockholmsmässan.

Ja, jag ska ha ett seminarium (lör em), men det är inte det. Tex Jonna är förbjuden att komma och kolla på mig (jag är tillräckligt pirrig som det är) men hon kommer gå på mässan ändå. Bara för att det finns allt mellan himmel och jord för barn; snygga barnkläder, leksaker och saker man inte ens visste att man behövde. "Jag ska pilla på alla barnvagnar som det inte ligger barn i!"

Gå även in på denna sida, så kan ni läsa sköna barnanekdoter och vinna inträdesbiljetter.

Från hemsidan:

Nytt för i år är också gratis barnpassning för barn mellan 3 och 10 år. Perfekt för dig som vill ha ett par timmars vuxentid för att besöka ett seminarium eller botanisera på mässan på egen hand. Men trots alla nyheter är underBARA BARN i grunden densamma: en mångfacetterad familjemässa med varm och vänlig atmosfär.

Vi ses!

Releasedatum 13 februari


Såhär lät lilla hjärtat i fredags morse...

Visst låter hon bra?

tisdag 29 september 2009

Efter 11 dagars frånvaro

(pga lättare skada (benhinnorna igen) och medelförkylning) joggar man bara lite lätt 5 km på Vallen på 28:37. En pisstid förvisso, men med tanke på omständigheterna är det strålande.

Sen är jag ju helt oberörd också som synes. Helt oberörd!

Internet när det är som bäst

Minns ni det här inlägget från förra sensommaren?

Läs det förvisso gärna, men det är inte det. Klicka bara på länken och läs den nya kommentaren som kom igår kväll den 28e sep.

Jag grät som ett barn igen.

fredag 25 september 2009

Till alla i allmänhet och ni som bor på västkusten i synnerhet

Det blir en bloggfri helg då jag ska åka till älskade Uddevalla imorgon med Frans och spela (Regionteater väst kl. 19 för de intresserade).

Och mobilblogga törs man väl inte med risk för att publicera gamla svensexa-inlägg.

Redan ikväll ska datorn till datadoktor Super-Dave för att fixas och trimmas och i en drömvärld reparera mailkraschen.

Känn kärlek och trevlig helg till alla!

/Peter

Om man gillar smaskiga mordhistorier

Då gillar man verkligen den här sommaren...

torsdag 24 september 2009

Jag från '86

Tack Oscar. Det här är kul.

Veras äppelmos

Vera outade idag med stor vånda att hon inte gillade äppelmoset som jag gjorde för några veckor sen. Jag har misstänkt det ett tag och idag när det var pannkakor och hon skulle välja mellan Findus hallonpissylt och mitt ädla äppelmos som jag gjorde med så mycket socker och kärlek att vem som helst kunde smälta, då kröp det fram... Hon skruvade på sig och viskade med sin mest bedårande röst... "Pappa, jag gillar inte ditt äppelmos..."

Jag sa såklart att det var okej, att det inte gör nånting och att hon får gilla vad hon vill. Och tänkte: Och jag gillar inte dig.

Tack Wille!



Kan nån förklara hur man gör en skärmdump!

Jag är trött på min estetik att plåta av skärmen. Jag vill göra det sådär snyggt som alla ni andra kan. Inte för att det i det här fallet hade blivit ett sånt kul inlägg, även fast jag just idag känner det som att hjärnan är en maffiaboss.

tisdag 22 september 2009

Efterfest

Jag ska ju lira Heliga familjen på Södran/Kägelbanan 7-18 november.

Läs mer och boka här!

Men det coola är att jag och Frans Haraldsen bjuder (bjuder och bjuder, ja fan ta mig nästan alltså, det kostar 80 spänn) på Efterfest med Peter & Frans i Cornelisrummet på Mosebacke en timme efter avslutad Heliga familjen. Har man med sig den biljetten till Mosebacke byter vi den mot en öl/vin-biljett.

Såhär står det på Mosebackes hemsida om det evenemanget:

Sex kvällar i Cornelisrummet har Peter & Frans Efterfest. Tidigare samtliga kvällar har Peter spelat Heliga familjen på Södra Teatern, Kägelbanan. Därefter kör Peter & Frans sex sköna och improviserade konserter i Cornelisrummet. Peter & Frans spelar bara egna och varandras låtar, de varvar sprillans nya med gamla Peter & Frans-hits. Och vem vet, kanske en och annan ”Önskecover”. Ingen kväll är den andra lik. Stort utrymme för överraskningar - det är ju Efterfest!

För er som aldrig har sett Peter & Frans: Båda sjunger personligt om relationer med självironi, humor och vass udd. De kompletterar varandra bra, då båda reflekterar över familjelivet. Frans är utanför familjelivet och kikar in. Peter är innanför och kikar ut. Eller som ett entusiastiskt fan skrev i deras gästbok: ”Tillsammans är dom bättre än dubbelt så bra!”


Visst låter det skönt?

Nu har jag stirrat på den här bilden i fem minuter utan att komma på en bra rubrik det är svårt med sånt här med rubriker tycker inte bara jag visst

måndag 21 september 2009

Här sitter en man

... som är tokförkyld och har ont i ryggen, ont i magen, ont i huvet, ont i halsen. Å andra sidan jobbar jag med en stipendieansökan som inte kommer att gå igenom.

Och ni?

lördag 19 september 2009

Var på Ultraljud igår

Det är en riktigt skön liten akrobat som ligger i Jonnas mage må jag säga.

Den låg och sov med knäna över huvet och när barnmorskan väckte den med lite buffande med sin manick började den suga på tummen.

Den är stor som en banan typ och alla organ funkar klockrent. Hjärtat slog med en jävla fart, kamrarna var i topptrim, njuren satt där den skulle, kissblåsan välfylld och ryggraden - vilken jävla ryggrad den hade, absolut världsklass. Till och med lillhjärnan som ser ut som en åtta var i perfekt skick.

Väldigt skönt må jag säga att det inte var några konstigheter, det är ju därför man går på ultraljud i vecka 18. För att se att bebisen mår bra. Inget annat man är nyfiken på. Eller hur?

fredag 18 september 2009

Vissa händelser senaste tiden

... har fått mig att fundera, vad är egentligen värst?

Att ett barn kräks under badkaret eller bajsar i det?

onsdag 16 september 2009

Roy håller nästan masken


Roy Andersson var intervjuad i SVT Morgon nyss. Han pratade om om nån bok (missade början), om fördumningen och ytligheten i samhället och han pratade om sina filmer som en protest bland annat detta.

Det enda filmexemplet som SVT Morgon visade på Roy Anderssons enorma produktion var ett klipp från en Trygg Hansa-reklamfilm från 70-talet. Den där killen i telefonkiosken som beställer en försäkring samtidigt som en grävskopa kraschar hans bil och gör en cab av det.

När filmen är klar säger programledaren nåt servilt i stil med att "Alla som har sett en Roy Andersson-film ser direkt att Roy Andersson har gjort den här."

Roy Andersson hummar lite innan de fortsätter prata. Till slut kan inte Roy hålla sig utan säger:

"Förlåt men den där filmen har jag faktiskt inte gjort."

Roligt.

tisdag 15 september 2009

Stolt kille sprang milen under timmen ikväll

För första gången någonsin. Och jag tackar min nördiga GPS-klocka och min tävlingsinstikt. Efter 5 km låg jag 20 sekunder över halvtimmen. Då lämnade jag den sköna joggingtakten och ersatte den med flås och lätt blodsmaks-tempo, som i det här fallet betydde i snitt 5:40 per km. Men så klarade timmen med bred marginal också.

58:42!

Sa jag att jag är nördig? Sa jag att jag är stolt? Sa jag att jag är snygg?

Gårdagkvällen i bilder...

måndag 14 september 2009

lördag 12 september 2009

Tre sorters äppelmos

Jag har aldrig gjort äppelmos i hela mitt liv, så idag gjorde jag tre olika sorter. En standard, en standard där jag smörar lite extra för barnen med extra mycket socker och så en variant med vanilj och stjärnanis, som jag lärt mig av ett saft och sylt-geni som jag känner.

Edit: hittade en gammal burk från geniet och då upptäckte jag att hon kanel i också. Det får bli nästa gång.

torsdag 10 september 2009

Ibland är det kul

Ibland gör det bara ont i magen.

Kollar på Idol och retar mig på knarkiga teveskapare som måste öka dosen för varje produktion.

Ni kan upplägget. Man visar massa muppar på raken och sen gör man ett hemma hos-reportage med en oväntad stjärna.

Nu råkar teveskaparna veta att det där gamla sega upplägget ser ju varenda svenne igenom. "Haha, nu kör dom massa massa muppar på raken så nu när det kommer ett hemma hos-reportage så vet vi att det kommer en stjärna", tänker svennarna och det vet dom teveknarkiga teveskaparna att svennarna tänker.

Så då tänker dom knarkiga teveskaparna att vi kör hemma hos-upplägget och låter honom presentera hela sin familj och jämföra sig själv med Darin ("... fast jag är inte Darin.") och haussa sig själv till skyarna och sen (fniss fniss tänker dom knarkiga teveskaparna)... visar det sig att han - mot alla gemensamma regler och överenskommelser som vi har med svennepubliken - när han kommer till idoljuryn är helt värdelös och tondöv!

Den gjorde ont i magen på riktigt.

onsdag 9 september 2009

Vet ni vad det här är?

Man kanske skulle kunna tro att det är en charmig liten skogsdunge längs löparspåret vid Stockby på Lidingö.

Men nej, det är en tjock hård vidrig jävla helvetesvägg som plötsligt ställdes upp framför mig när jag var ute och sprang glad i hågen.

Efter 4 km av 7 i skönt pers-tempo. Pang, sa det när jag sprang in i väggen. Sen var det bara att gå. Inte för en miljon hade jag kunnat springa vidare i samma tempo. Mjölksyreångesten sprutade och ni vet.

När jag kom hem och berättade vad som hänt frågade Jonna: "Sprang du ända in i kaklet, älskling?"

Jag hade gärna haft svensexa för Oscar igen

... men tyvärr är det bara mobilbloggen som cepar sig.

Nån som vet bot på sånt? Varför publicerar den två gamla inlägg när jag önskar publicera ett nytt?

Idag är det här mitt kontor



Svensexa!



Svensexa!



tisdag 8 september 2009

"Jag trodde Victor Borge var en vän till familjen"

Så sa en av Victor Borges barn i en dokumentär om den hyperkarriäristiske dansken som använde all sin vakna tid med att lägga Amerika för sina fötter med sina geniala enmansföreställningar.

När jag satt och skrev häromdagen ringde Veras fröken på hemtelefonen. Eftersom Vera var lite snorig på morgonen trodde jag att fröken skulle säga att Vera däckat och behövde hämtas. För någon sekund där blev jag glad när trodde att jag skulle slippa arbeta med mitt nästa verk och istället åka och hämta hem en liten ynkepynkflicka, som jag kunde gosa med resten av dagen.

Men nej, saken gällde bara att Vera behövde regnkläder för hon ville va ute och det var pissigt väder. Jag släppte såklart allt jag hade och kom som ett skott med alla regnkläder jag hittade.

Men så kommer jag aldrig att lägga Amerika för mina fötter heller.

Till opz:

Av kommentaren att döma vet du inte så mycket om mig.

Tredje och största skörden i år

Alltid när jag skryter om mina kantareller brukar folk kommentera om sina IKEA-kassar med typ ostronskivlingar som dom plockat i helgen. Men då vill jag bara förtydliga mitt skryt: Ovanstående dryga 3 hekton med det gula skogsguldet kommer från tomten. Från min egen fucking tomt! Slå det, slå det den som kan!

söndag 6 september 2009

Vilket jävla mål!!!

Det blev sjukt god, men inte så magisk som jag trodde. Jag lyckades faktiskt inte göra den genom tiderna godaste paellan, det får bli nästa gång.

Fast skitsamma, för jag kom på att jag gjorde den spanska nationalrätten som en hyllning till Zlatan och hans nya hemland.

lördag 5 september 2009

Gissa middagen!

Ledtråd: Ärtorna ligger kvar i frysen.

PS: Tips emottages tacksamt i kommentarsfältet.

Barn på Södergarn

... pallar äpplen hela dan.

Kolla

... här är en som just fyllt 50!

Dialog från i morse

Jag:
Vet du vad som irriterar mig mest med dom där fotbollsbrudarna? Det är inte att dom gick ut och sa att dom skulle ta guld och sen inte gjorde det, utan det är att jag tror att det är just att dom sa det som gjorde att det låste sig och dom blev skitvärdelösa när det gällde som mest.
Jonna:
Jag fattar. Inte så Anja Pärson alltså?
Jag:
Nä, precis. Jävligt långt från Anja Pärson. Apropå Anja Pärson drömde jag om Pernilla Wiberg inatt.
Jonna:
Jaha. (paus) Var det en snuskig dröm eller?
Jag:
Nä. (paus) Tyvärr.

Sen gick jag och googlade och kollade den här klassikern.

fredag 4 september 2009

Det är paus

Det är Sverige-Norge. Det är 0-2. Det är Dennerby som pratar i floskler och ler med den högra mungipan halvvägs upp till örat.

Nu är det fredagsmyyyyyyyyys!

3 000 meter, 14:10.

Fan, jag börjar bli ett ämne för Finnkampen nästa år. Jag kan ställa upp för Pojkar, 12, om det är så. Kalla mig Pelle Prestigelös.

Jag undrar hur många som är frustrerade på mig för att jag aldrig mailar eller ringer tillbaka

Dom kan omöjligt va lika många som jag är frustrerad på av samma anledning.

Idag har jag städat skrivbordet

Älskar den där bilden. Älskar den där mamman. Det är en sån dag.

torsdag 3 september 2009

Titta här vad som kom som ett brev på posten

Känner nån nån som ska köpa den här?

Jag har förra upplagan som jag fick i 28-årspresent, den känns lika dammig bokstavligt som bildligt.

Wikipedia nån?

onsdag 2 september 2009

5000 m på 25:32 på Lidingövallen!


Efter en skitdag som toppades med ett skitmail i inkorgen gjorde jag detta drömlopp.

Självförtroende

Varför kan man inte vacuumförpacka självförtroende?

Bara frysa in när man har för mycket och sen gå och plocka ut en bit när man behöver!

Tävlingen avgjord!

Rätt svar är såklart den briljanta Annika Lantz. Mycket begåvad skådespelerska på den tiden också. Matchade mycket väl min timing och mitt djup. Man kan säga att det är ett mirakel att ingen av oss är professionell skådis idag. Är jag ironisk nu? Kanske. Kanske inte.

Hur som helst, vinnare är Helén! Som grejade rätt svar och motiverade:

Jag vinner aldrig något, bara på vinst varje gång, så det skulle helt enkelt vara kul med omväxling :-)

Grattis, plötsligt händer det!

Återkommer i dagarna om det fina priset. Ok?

tisdag 1 september 2009