onsdag 30 april 2008

Dagens Jonna

"Älskling, din tjej är i tidningen. Med bild och allt."

Veckans brevfilm

Som vanligt är det inte ADHD-killen i filmen som har skrivit blogginlägget.

Kvällen i bilder

Jag förstod tidigt att det skulle bli lyckat.

Lidingö järn och färg hade plötsligt fått in världens bästa grillkol, Weber (om någon känner till bättre briketter, tipsa mig, jag köper hela lagret).
Med träkolsgrillad halloumi och lammkorv från araberna i Hötorgshallen (om någon känner till någon bättre korv, tipsa mig, jag köper hela lagret) ska det i och för sig mycket till för att man ska misslyckas...
... och med min enkla tomat- och löksallad samt mina såser i yppersta världsklass...
... är det omöjligt (yoghurtsåsen består av turkisk yoghurt, basilika, mynta, lime och lönnsirap och tar c:a två minuter att göra; harissasåsen består av ett 40-tal ingredienser och slängs ihop på helst inte mindre än två dagar)...
Vi var rörande överens om att det här var april månads godaste måltid, bara i konkurrens av den här. Och kanske den här.

Efter maten grillade barnen marshmallows (bild saknas) på den naturligtvis fortfarande perfekta weberglöden. Jag rökte cigaretter (bild saknas) och tittade på mina sneda älskade ekar (bild finns)...
... innan det var dags för United-Barcelona i Champions League...
Jonna tittade en halvlek och hann kalla Manchester Uniteds målvakt för Val d'Isère och undrade om inte Deco var lite på dekis (om någon känner till någon bättre fru, tipsa mig, jag köper hela lagret).

När tre minuter återstod av matchen somnade jag i soffan som en gammal gubbe, vaknade halv tre, gick upp och körde köket innan jag återupplevde kvällen genom att skriva det här.

Tillägg: När Jonna nyss läste detta blev hon mycket upprörd eftersom hon minsann gick upp i sovrummet och såg klart hela matchen medan jag gubbsomnade i soffan. "Jag såg Ferguson krama alla!"

Och när jag ändå är inne och fingrar på inlägget kan jag berätta att Pita-brödet är vanligt köpebröd. Jag är kass på att baka.

måndag 28 april 2008

Röda Korsetten vill tydligen inte att vi ska jobba ihop

Ur Stockholm City idag

Jag åkte dit på en gång...
... så nu finns det knark på ön igen.

Grönan i bilder

Var på semi-vippig Gröna Lund-premiär i lördags.

Grönan själv firade som det var världsfred...
... med den ena B-kändisen...
... efter den andra...
... till och med IFK Norrköpings fotbollslag (herrar) var där:Vilda Vera kastade sig ut i de mest hisnande åkattraktionerna...
... precis som sin pappa!
Tillsammans gjorde vi Lustiga huset, minus "Flygande mattan"...
(tyvärr kunde man inte köpa en bild på när Vera och jag gick nerför trappan).

Jag bjöd på lunch...
Men plötsligt försvann allt!

Allt ovan var nämligen innan jag såg henne. När jag såg henne försvann allt. Barnen försvann. Alla B-kändistjejer försvann. Jag försvann.

En riktig superhjälte i röd läderdräkt. Jag delar in mitt liv i före och efter Cannonlady:
Hon kom in i mitt hjärta som utskjuten ur en kanon. 40 meter ren kärlek. Nedanstående bild är den sista bilden som jag tog i mitt förra liv. Mitt liv före Cannonlady. Mitt torra liv.
Jag minns inte när jag senast var såhär kär.

Klicka här för att se kvinnan i mitt liv in action.

söndag 27 april 2008

Mina arbetsredskap idag

Ni kan kalla mig Raskens!

Ur Svenskan idag

- Men älskling varför kommer det ingen på visningen?

lördag 26 april 2008

I väntan på Grönan i bilder

Vera i skägg.

Ännu en tävling avgjord

Tack snälla för otroligt fina bidrag till gästbokstävlingen.

Alla är värda att vinna, juryn var inte helt enig, men bidraget jag skrattade hjärtligast åt är ändå Johansson. Snacka om vass. Tji fick jag liksom.
"Ojojoj... då har du inte hört honom sjunga..."

Så jävla rolig helt enkelt.

Grattis!

(maila mig din adress till peter.barlach@telia.com , så skickar jag ett ex av min bok)

fredag 25 april 2008

Före och efter derbyt

Före derbyt var allt fantastiskt. Sol, öl och sköna Wenner!

Frid, harmoni och kärlek. Efter derbyt var allt inte lika fantastiskt. Tänk att nedanstående bild är till 10-15% representativ för det kaos som rådde.

Från ena hållet tjurrusande huliganfirmor, från andra hundratals förvirrade poliser och sirenstinna skitnojiga hästar som studsar fram centimeter från en. Och ingenstans kan man ta vägen för överallt är det skrik och bråk.

Misshandel, blod och tårgas.
Simon Bank skrev typ såhär i Aftonbladet häromdagen:

"En huligan älskar fotboll som en hustrumisshandlare älskar sin fru."

torsdag 24 april 2008

Vera har ett viktigt meddelande

Insåg just vad jag gör reklam för i gästboken

Så passande.

Manga-mongo?

Jag fick ett sånt otroligt skönt inlägg i gästboken på min hemsida igår, när jag kom hem från Världsbokens dag i Enköping. Jag kan inte undanhålla er meddelandet.

Signaturen "hatar 'inte bara tennis'" skriver:

fan vilken dålig bok, ingen spänning. hur fan kan man skriva en så dålig bok?!

Sånt här roar mig bara, och jag skulle ju gärna svara något dräpande. Men jag kommer inte på något för tillfället. Dessutom är det tveksamt om författaren själv bör gå i polemik med vederbörande.

Kan inte ni hjälpa mig!

Snälla gå in i min gästbok, klicka här, och kontra. Eller skriv något elakt/snällt/vasst/roligt i kommentarsfältet så klistrar jag in det i gästboken vartefter. (Alt. håll med föregående dåre gubevars!)

Tack på förhand!

Peter

PS/Tillägg: Jag kryddar utmaningen lite: Det bästa svaret vinner naturligtvis ett signerat exemplar av Inte bara tennis!

onsdag 23 april 2008

Sidbena, brillor och polo


Är det världsbokens dag så är det.

Min klocka har två breakbollar emot sig


Har tävlingsbloggen ballat ur?

Nej absolut inte!

Nu går tillexempel den här gamla tävlingen in i slutskedet.

Några förslag ligger bättre till än andra. Men delta gärna om ni kommer på något bra och vinn fint pris!

Vad är värst här egentligen?

Att vi slänger Veras konstverk utan att fråga om lov eller att vi slänger dagstidningen bland hushållssoporna?

tisdag 22 april 2008

Det går utför med ön

Vad är nästa steg? Stänga alla svartklubbar? Spärra in öns alla prostituerade? Förbjuda inomhusrökning på krogen? Vi orkar inte mer.

Två vackra ord - En vacker företeelse

Sättpotatis förgror.

En dag på Bonnier Carlsen

För ganska exakt tre år sen klev jag för första gången in genom Bonniersentrén på Sveavägen. Okej, jag är inte lika pirrig och förväntansfull varje gång, men jag är glad att jag inte har blivit blasé. Långt ifrån. Jag älskar fortfarande att vara en författare som har viktiga möten i de här lokalerna.
I väntan på redaktör Eklund strosar jag runt i bokshopen och blir glad att de åtminstone till hälften stoltserar med min bok.
Sen kommer jag in i en av Bonnier Carlsen-korridorerna och blir som vanligt irriterad på att de inte fått upp mitt författarporträtt. (De håller på att flytta omkring nu inne i huset, så denna gång är de förlåtna och kanske kanske de tar sitt förnuft till fånga och flashar med en inramad Peter Barlach på någon extraviktig vägg när allt är klart i maj.)
Därefter börjar arbetet! Att för en solitär författare få sitta med Sveriges bästa redaktör, Jeanna Eklund och diskutera allt ifrån midsommardagskapitlets vara eller inte vara, till vilka tal vi ska skriva med siffror och vilka vi ska skriva med bokstäver, till att vissa meningar nog är åt helvete för långa är som att gå på fest. Båda två har vi örnkoll på dramaturgi och tillsammans är vi ett dreamteam.
Vi jobbar bra i några timmar sen är det dags för lunch (bokförlag är väldigt bra på det där med representation). Jag åt den godaste restaurangthaimaten (min egen är naturligtvis stråt vassare) jag någonsin ätit i Sverige på Sabai Sabai på Kammakargatan.
Sen tillbaks till genomgången av manuset. (Tiger har som synes en viktig roll i dramats slutskede).
Klockan tre rundade vi av och även om det återstår en del arbete är vi rörande överens om att Dubbelfel (kommer i september) blir en värdig uppföljare till Inte bara tennis.

Därefter fick jag ett spontanmöte med den hypersköne anekdotlegenden förläggaren Rod Bengtsson. Han berättade flera väldigt roliga saker, varav en är att fjärdeupplagan av Inte bara tennis nu håller på att ta slut och man planerar en FEMTE-upplaga (okej det är inga massupplagor, men jag undrar ändå när en barnboksdebutant sålde slut fyra upplagor på femton månader senast...).
När man läser inlägg som det här, kan man ju inte tro det, men ibland känns det faktiskt som att jag är ännu mer lämpad att skriva böcker än att blogga...

Dagens Jonna (i deklarationstagen):

"Det är det viktigaste tydligen. Att ha koll på alla jävla papper. Att man har koll på sin fantasi är det aldrig nån som uppskattar."

måndag 21 april 2008

DIF-Gais i bilder

Dagen i bilder

Det började bra!
Sen blev det bara bättre!
Återkommer imorgon med en längre rapport från en fantastisk dag på Bonnier Carlsen. Nu öl i medlemstältet på Stadion. Om Thåström är där lovar jag att mobilblogga.

söndag 20 april 2008

Ikväll ställer vi fram grillen en timme!

Färdighyvlad ost

Lurenmejeri?

Var på teater igår kväll

Såg som vanligt fram emot att få föreställningen förklarad för mig av Jonna i bilen hem. Men den här gången fick jag inte det. Hon förstod lika lite som jag. Som 90% av publiken.

Har läst programmet idag. Det klarnar inte.

Kan jag hoppas på recensionerna imorgon? Kanske de kan förklara för mig vad det är jag har sett. Jag tvivlar.

Ska det vara såhär?

Tillbaka i hemmets trygga ADHD-vrå!